Devlet Dairesi İlaçlama

Devlet daireleri, çok sayıda kişinin bir arada çalıştığı kurumlardır. Vatandaşlar da bu çalışma alanlarında sıklıkla gerek isteyerek gerek zorunlu olarak bulunur. Bu şekilde etkileşime maruz kalan kamu binaları hızlıca kirlenir. Dolayısıyla devlet daireleri için düzenli ilaçlama faaliyetleri kaçınılmaz olur. Bu sebepten birçok kuruluş dezenfekte işlemini belli prosedürlere bağlamıştır. Tüm bu önlemler kamu sağlığı için oldukça yararlıdır.

Devlet Dairelerinde En Çok Görülen Haşereler

Devlet daireleri çeşitli departmanlarda kurumsallaşmışlardır. Her dairenin çalışmaya özgülendiği alan, kirliliğini de etkiler. Örneğin; ziraat faaliyetleri yürüten binalar, ürün muhafazası için depolar kullanır. Bu bölümlerin temizliğinin yeterince yapılamaması, depoların kemirgen istilasına maruz kalmasına sebep olur. Ayrıca ürünlerin saklanmasında dikkatli olunmazsa güvelenme problemi yaşanabilir.

Hastane ve okul gibi nispeten daha fazla kişinin uğrak yeri olan dairelerde ise eklembacaklılara rastlanması daha olasıdır. Özellikle hastanelerde oluşan bakteri ve virüs toplulukları, tahtakurularına davetiye çıkarır. İdeal steril ortam için düzenli olarak hastane ilaçlama uygulaması yapılmalıdır. Kamu kurumlarında çoğunlukla görülen bir diğer haşere türü ise zararlı kuşlardır. Güvercin, sığırcık ve martı gibi kuş türlerinin istilaları, hasar ve onarım maliyetleri nedeniyle ek masraflara yol açabilir. Bunun yanında kuşlar, birçok bakteri ve hastalığın taşıyıcısı pozisyonundadır.

Devlet Dairesi İlaçlama Yerine Doğal Çözümler Kullanılabilir Mi?

İlaçlama işleminde kullanılan maddelerin kimyasal özelliği, dairelerde zaman geçirenlerin aklında soru işareti bırakabilir. Bu durum da natürel çözüm yollarına yöneltebilir. Ancak bilinmelidir ki, doğal yöntemler çoğunlukla kuvvetli ilaçların gerisinde kalacaktır. Her ne kadar kimyevi nitelikler dezavantaj gibi gözükse de etkili sonuç için kaçınılmazdır. Fakat bu tarz malzemelerin yanında rutin temizlik işlerinde organik çözümlere başvurulabilir. Söz gelimi, sirke ve limon en bilindik doğal hijyen araçlarıdır. Devlet dairelerinde her gün temas edilen bölümlerden olan kapı kolları ve masalar gibi eşyaların gündelik temizliğinde sirkeli su kullanılabilir. Bir başka doğal ürün ise karbonattır. Karbonat ve limon karışımı, lavabo ve mermer yüzeylerde güzel bir netice verecektir.   

Devlet Dairesi İlaçlama Nasıl Yapılır?

Dezenfeksiyon sürecinin aşamaları işlemin yapılacağı yere göre değişir. Çalışma ofislerinin bulunduğu bölgenin ilaçlanması; tozunun alınması, sterilize edilmesi ve vakumlanması anlamına gelir. Zeminin uygun antiseptik ürünlerle kirlerinden arındırılması gerekir. Yoğun bir şekilde kullanılan lavabolar da nitelikli sıvı ilaçlar kullanılarak temizlenebilir. Bu alanların yaygın kullanılması sebebiyle kokusuz ve insan sağlığı için sorun teşkil etmeyen malzemeler tercih edilmelidir. Son dönemde gelişen ilaçlama teknikleri arasında en gözde olanlardan biri de buhar yöntemidir. Buhar uygulaması, yüksek ısıdan yararlanarak her türlü haşere ve mikroskobik canlının uzaklaştırılması için oldukça etkilidir. Kısacası farklılaştırılmış teknikler ve efektif ürünler, devlet dairesi ilaçlama faaliyetinin püf noktasıdır. 

Devlet Dairesi İlaçlamanın Faydaları

Temiz bir ortamda çalışmak her insanın en doğal hakkıdır. Çalışılan yerin hijyeninden kuşku duymak, odaklanmakta zorluk yaratır. Dolayısıyla çalışma alanlarının temiz olması bünyesinde çalışan personellerin huzur ve güven içerisinde yaşamasını sağlar. Ek olarak bu daireleri ziyaret eden vatandaşların risk altında kalmaması için de faydalıdır. Devlet binalarının kapalı tasarımı, oluşabilecek zararlı haşerelerin yuva yapmasına yol açar. İlaçlama işlemi yapılmazsa bu durumu önlemek iyice zorlaşır. Akabinde bölge tehdit unsuru haline dönüşür. Bu durum sonucunda kamu hizmetleri aksar. Ayrıyeten çalışmaya devam edilmesi gereken kurumlarda çeşitli sağlık sorunları ortaya çıkabilir. Özellikle bağışıklık sistemi nispeten daha düşük olan çocukların en sık vakit geçirdiği yer olan okulların dezenfeksiyonu çok önemlidir. Sağlıklı bir şekilde eğitimin aksamaması için okul ilaçlama düzenli olarak yapılmalıdır.